Langstaarthagedissen

Langstaarthagedis

Takydromus Sexlineatus

Lanstaarthagedis op stronkje

Weetjes over de langstaarthagedis 

De langstaarthagedis behoort tot de familie van de hagedissen.

Vanwaar deze naam?

De naam van deze soort zegt veel over de hagedis. Zijn staart kan tot wel 6 keer zijn eigen lichaamslengte bedragen met een totale lengte tot 36 cm.

Waarom zo’n lange staart?

Deze hagedis leeft in zeer dichtbegroeide omgevingen. Hierdoor is het handig om een lange staart te hebben zodat ze makkelijk door de dichbegroeide vegetatie kunnen klimmen.

Waar leeft de Langstaarthagedis – Habitat

Deze soort komt voornamelijk voor in het zuidoosten van Azië.

Huisvesting

Voor twee tot vier dieren is minimaal een terrarium van 40 x 30 x 40 cm nodig. In de natuur komen deze dieren voornamelijk voor in vochtige gebieden (regenwoud).Het terrarium dient overeenkomstig de biotoop ingericht te worden met flink wat takken en een bodembedekking die het vocht langere tijd vasthoudt. Ideaal hiervoor zijn schorssnippers (Repti Bark). Verdere aankleding van het terrarium kan bestaan uit diverse plastic planten. Uiteraard mag een drinkbakjeniet ontbreken. Het water dient minimaal drie maal per week ververst te worden. Om de luchtvochtigheid in het terrarium op peil te houden kunt u het beste om de dag even licht sproeien.

Inrichting en verzorging

De langstaarthagedis is een dagactieve soort dat houdt van een graslandachtige habitat.

Verlichting

Voldoende UV licht en vrij hoge temperaturen zijn ook nodig. Daarom werken wij het liefst met een combinatie spot die zowel warmte als UV licht afgeeft.

Voeding

Variatie in voeding is zeer belangrijk! Het zijn insecteneters dus als hoofdvoeding worden huiskrekels, veldkrekels, woestijnsprinkhanen, treksprinkhanen en kleine dubia’s voorzien. Hierbuiten geven we ook buffalo wormen als bijvoeding.

Voortplanting

Ziekten en aandoeningen

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

cites

C

Aanschaf en kosten – startpakket

Wij voorzien in onze winkel volledige startpakketten om u duidelijk te laten zien hoe u dit dier kan houden. U kan ons hiervoor altijd bereiken via onze mail, telefoonnummer of U kan eens langskomen in onze winkel waar wij onze kennis graag met u delen.